A11y.General.SkipToContent

Paradressur, UVM-udtagelse og Bundgaard x Trolle Cup

3. juni 2022

Der var i den grad lagt op til en dag med masser af flot ridning, hvor pararytterne startede ud. I første afdeling for grad I, II og III var det Katrine Kristensen på Gørklindtgårds Quater, der med over 5% lagde et solidt forspring til nummer to. Mens der kun var 3 startende ekvipager her, var der lidt mere konkurrence for grad IV- og V-rytterne, hvor 13 var til start. Her var det et kendt ansigt, der løb med sejren, nemlig Renee Igelski på hoppen Beyond Dreams, der vandt med 71,125%, mens andenpladsen gik til Nicole Johnsen og Moromax med 70,039% ,og tredjepladsen gik til Camilla D. F. Christensen og Fürsten med 69,806%.

Se resultatet af para-DM for grad I, II og III her:
https://online.equipe.com/da/class_sections/689314


Se resultatet af para-DM for grad IV og V her: https://online.equipe.com/da/class_sections/689315

Katrine Kristensen

Stjernespækket felt af ungheste
Det var fantastisk at gense de unge talenter i udvælgelsen til det prestigefyldte unghesteverdensmesterskab, der er tilbage i de smukke omgivelser i hollandske Ermelo i år. Hele 24 heste er med videre til den anden og sidste udvælgelse, som finder sted den 19.-20. juli på Vilhelmsborg. Danmark kan stille med i alt fire kombinationer for hver årgang, og det bliver spændende at se, hvem der skal repræsentere det danske flag. Traditionen tro er feltet af 5-års det største, hvor vi bl.a. har årets vinder ved DV’s unghestechampionat, Søbakkehus Maude samt Lyngbjergs St. Paris, som gav Maude kamp til stregen. Derudover har vi to fine afkom fra samme avler, nemlig Maria von Rosing; Rally og Blaze von Rosing, begge efter Revolution. I feltet af 6-års er Hesselhøj Donkey Boy et navn, der går igen, eftersom han er fader til hele 5 ud af de 8 udtagne ungheste, heriblandt sidste års vinder for 5-års, Downtown, der især vidste sine kvaliteter i dagens finale-program. Det mindre felt af 7-års viste alle flot figur, og vi glæder os til at se dem ved den sidste iagttagelse.

Se de udtagne heste her: https://www.ridehesten.com/nyheder/de-er-videre-i-uvm-udtagelsen/94331

Downtown

Anne-Mette sejrer i Bundgaard x Trolle Cup
Anden kvalifikationsstævne ud af 4 i den eftertragtede Bundgaard x Trolle Cup finder sted denne weekend på Helgstrand Event, og der var i den grad kamp om de vigtige point. Ryttere og heste var i topform, og det var kun ganske få procentpoint, der adskilte de placerede. De to kollegaer, Anne-Mette Strandby Hansen og Marianne Helgstrand fra Helgstrand Dressage, lagde sig i spidsen med hhv. 71,053% og en sejr til Anne-Mette på Eternity og 70,439% til Marianne på Elverhøjs Raccolto, som red gårsdagens Prix St. Georges til en sejr. Tredjepladsen gik til Anne-Marie Hosbond på Scarlett, der opnåede 69,649%.

- Eternity var rigtig frisk på opvarmningen, og det overraskede mig lidt. Og så snød han mig lidt på banen, hvor han indimellem blev lidt dyb for mig i mit travprogram. Men derudover synes jeg, at jeg havde en rigtig god tur. Det er allerførste gang, han går Intermediare I og kun hans andet udestævne denne sæson. Jeg er rigtig glad for at ride den hesteog nyder hver en ridetur. I morgen gælder det küren, og det ser vi rigtig meget frem til, fortæller Anne-Mette Strandby Hansen.

Se startlisten for küren her: https://online.equipe.com/da/class_sections/695556

Josefine lægger sig i spidsen for U25
I dag var det nogle garvede herrer, der lagde sig i spidsen af Agria DRF-Mesterskabet for U25. Josefine Hoffmann red sig ind på en sikker førsteplads med den 18-årige Hønnerups Driver med 72,465% her ved sit fjerde DM, mens Karoline Rohmann tog andenpladsen på Jakas don Louvre med 71,465% og Laura Kristine Thorup og Blue Hors Veneziano snuppede tredjepladsen med 70,419%. Feltet var godt blandet af beriderelever, DM-debutanter og mere erfarne DM-ryttere, som lagde et flot niveau. Men intet er afgjort endnu – vi glæder os til at se anden del af DM-klassen søndag, hvor Danmarksmesteren for dette års U25 skal findes.

- Jeg havde faktisk lidt meget at se til i dag, fordi han havde så meget energi. Men jeg havde en rigtig god fornemmelse hele vejen igennem og en rigtig god tur kun med en mindre fejl i skridtprogrammet. Søndag er der finale, så i morgen skal han bare have en let tur, så vi er klar, fortæller Josefine Hoffmann efter dagens ridt.