A11y.General.SkipToContent

Amerikansk sejr i Uggerhalne – dansk andenplads

26. maj 2023

Et veloverstået EEF Nations Cup hos Helgstrand Event, endte med en sejr til et ungt hold fra USA, mens hjemmebaneholdet sikrede sig andenpladsen.

11 hold mødtes i Longines EEF Series Cup i Uggerhalne, hvor de over to runder skulle kæmpe om sejren og for nogens vedkommende om point i EEF Series 2023.

Det endte med at et ungt hold fra USA sikrede sig førstepladsen, da de som de eneste leverede et fejlfrit resultat. Holdet bestod af Alise Oken med Gelvera, Jacob Pope med Highway Fbh, Nikko Ritter med Aquiles del Caribe Z og Alessandra Volpi med Berlinda.

”Det har været et fantastisk arrangement, vi er glade for at være her og vi håber at komme igen. Vi er meget taknemmelige og stolte”, fortæller Chef d’Equipe fra USA, Anne Kursinski.

Hjemmebaneholdet fra Danmark leverede otte gode runder, men et par nedslag betød, at det danske hold endte med otte fejl i alt. Det samme gjorde holdene fra Tyskland og Polen, og dermed var det tiden som var afgørende.

Det danske hold bestod af Lars Bak Andersen med Ethene, Martin Dinesen Neergaard med Carpe Diem van de Geeneinde Z, Rikke Belinda Barker med Tabalou PS og Andreas Schou med I Know, og som sidste mand på banen for Danmark leverede Andreas Schou et hurtigt ridt, som sikrede Danmark den bedste tid og en flot andenplads. Dermed var Danmark også den nation, der sikrede sig flest point i denne kvalifikation af EEF Series.

”Vi kom med et stærk team og håbede virkelig på sejren, men desværre slog amerikanerne os, men i sidste ende var det godt at vi kunne levere og sikre os andenpladsen”, fortæller Andreas Schou.

Tyskland tog tredjepladsen, og holdet bestod af Philip Rüping, Nicola Pohl, Teike Carstensen og David Will.

Det danske hold