A11y.General.SkipToContent

De nye Danmarksmestre er blevet kronet!

5. juni 2022

Det har i sandhed været nogle fantastiske dage til DM i Uggerhalne, som lagde faciliteter til for 4. år i træk. Vi har set dansk dressur, når det er allerbedst med pragtpræstationer fra en side. Mange rutinerede ryttere lagde vejen forbi, men vi har i den grad også hilst på mange nye talenter. Og selvom torsdag-fredag var præget af lidt ustadigt vejr, så sluttede vi af med to solrige dage, hvor vi fik kronet dette års danske mestre for hhv. U25, senior og paradressur.

Katrine med to ud af tre sejre
Katrine Kristensen måtte se sig slået i den anden afdeling af DM for grad I, II og III, men med to sejre i hhv. første og sidste afdeling inkl. imponerende 77,5% i finalen kunne Katrine kalde sig ny Danmarksmester på vallakken Gørklintgårds Quater efter Quaterback/Blue Hors Don Schufro, mens andenpladsen gik til Karla Dyhm-Junge på Miss Daisy.

Se det samlede overblik for DM grad I, II og III her: https://online.equipe.com/da/class_sections/695830

Spænding lige til det sidste
For para grad IV og V var der spænding lige til det sidste, for både Renee Igelski og Line Thorning Jørgensen havde redet flotte procenter i de indledende programmer, men til trods for, at Renee måtte se sig til takke med en tredjeplads i finalen, så løb hun med sejren samlet set. Renee red på hoppen Beyond Dreams efter Benetton Dream/Come Back II. Dagens finale blev vundet af Line på Højgaardens Zackzimo DWB efter Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro med flotte 73,917%, som sluttede på en andenplads samlet set. Tredjepladsen i det samlede klassement gik til Anne Mette Hasselstrøm på Østergårdens Delight efter De Noir/Weinberg, der havde holdt et flot niveau i alle sine ture.

Se det samlede overblik her: https://online.equipe.com/da/class_sections/695831

Josefine og Hønnerups Driver uovervindelige
Hun kom, hun så og hun sejrede – Josefine Hoffmann på den 18 år gamle Hønnerups Driver (Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro). Sammen vandt de både den indledende klasse og finalen, men det var ikke uden tæt konkurrence, for Karoline Rohmann var lige i hælene på Jakas don Louvre (Blue Hors Don Romantic/Lauries Crusador XX). På tredjepladsen både i dag og samlet set har vi Laura Kristine Thorup på Blue Hors Veneziano (Vivaldi/Donnerhall).

Se det samlede overblik her: https://online.equipe.com/da/class_sections/696134

Cathrine sætter prikken over i’et med Vamos Amigos
Cathrine Laudrup-Dufour på den 10-årige Vamos Amigos efter Vitalis var urokkelig. De lagde stor afstand til konkurrenterne i Grand Prix’en og endnu større afstand i küren. De dansede gennem deres kürprogram og høstede et væld af 10-taller, hvor dommerne synes lige så bjergtagede som publikum. Eftermiddagen på Helgstrand var magisk med nogle af Danmarks bedste kombinationer, hvor Cathrine kunne tilføje endnu en guldmedalje til samlingen. Som set mange gange før, så blev der i küren vendt lidt rundt i toppen, hvor Nanna Skodborg Merrald godt nok beholdt sin andenplads på Blue Hors Zack, mens Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy (Sezuan/Blue Hors Soprano) måtte overlade tredjepladsen til Lone Bang Larsen på Thranegaardens Rostov efter Blue Hors Romanov efter en fortræffelig kür.

Se det samlede overblik her: https://online.equipe.com/da/class_sections/696034

Dagens Grand Prix Special sluttede med en sejr til Joachim Chr. Thomsen på Vichy Pax, mens andenpladsen gik til Betina Jæger med Fogo de Lyw.

Se resultatet af klassen her: https://online.equipe.com/da/class_sections/696194  

Stort tillykke til de nykårede Danmarksmestre! Tusind tak til ryttere, publikum, udstillere, sponsorerer og de frivillige. Uden den enorme opbakning kunne vi ikke afvikle et stævne af den kaliber – vi glæder os allerede til at byde velkommen igen næste år – på gensyn i 2023!