A11y.General.SkipToContent

Flotte præstationer og fyldte tribuner

21. maj 2022

Så blev det lørdag, og det kunne i den grad mærkes. Niveauet var skruet en tak op, og det kunne ses på antallet af besøgende, der havde fundet vej til Uggerhalne. Med kombinationen af nogle af Europas bedste ryttere og springklasser op til 150 cm, så var der i den grad dømt spænding. Og det blev til rigtig mange flotte ridt.

Dagen startede med FreeJumps CSI2* Small Tour 130 cm, hvor Mette Askham Jensen på den 14-årige Destany efter Landjonker/Cassini II lagde sig solidt i spidsen efter en flot og ikke mindst hurtig tur i tiden 58,54 sekunder. Mette, der har haft Destany i 1,5 år var særdeles tilfreds med turen i dag, hvor hun havde et solidt forspring til nummer 2:

- Destany er bare en fantastisk hest, hun er forsigtig, men samtidig modig. Og det er en god kombination. Banen passede perfekt til hende, og det har generelt set været en fantastisk oplevelse her i Uggerhalne, fortæller Mette Askham Jensen.

Østrigske Benjamin Saurugg på den 8-årige Chique PS Z (Crowntano Z/Quidam de Revel) red sig ind på andenpladsen i tiden 62,50, mens endnu en dansker snuppede en podieplads, nemlig Katrine Krog Stigsen på den 14-årige Casandra efter Casir ASK/A'khan Z.


Se resultatet af klassen her: https://www.longinestiming.com/equestrian/2022/longines-eef-nations-cup-aalborg-uggerhalne/resultlist_111.html

Mette Askham Jensen på den 14 årige Destany

Tyrkiet satte sejrskursen i Alfarvads CSI2* Big Tour
I kvalifikationen til søndagens Grand Prix var der intet mindre end 47 ryttere til start, hvor to tyrkiske ryttere lagde sig solidt i spidsen. For Derin Demirsoy og den 10-årige Caprice d'Elle (Arko III/Papillon Rouge) var det som en leg at komme over de 140 cm høje spring, og de vandt klassen i tiden 57,91 sekunder. Efterfulgt af tyrkiske Hasan Senturk på Nindoxello (Nintender/Dobel's Cento) i tiden 59,71. Tredjepladsen gik til svenske Marcus Westergren på Fellaini de Liebri Z (Faustino de Tili/San Patrignano Corrado), som gennemførte banen i tiden 60,04 sekunder.

Se resultatet af klassen her: https://www.longinestiming.com/equestrian/2022/longines-eef-nations-cup-aalborg-uggerhalne/resultlist_112.html

Derin Demirsoy og den 10-årige Caprice d'Elle

Norske Ada Johnsen vinder Aviar Saddles CSIO3* Medium Tour

Der var mange nationer repræsenteret i Aviar Saddles CSIO3* Medium Tour 140 cm, og her endte det med en tæt dyst mellem de placerede, hvor kun ganske få millisekunder adskilte dem. Det blev en sejr til norske Ada Alette Braaten Johnsen på den 10-årige My Way B. & V. efter Emerald/Nabab de Reve i tiden 31,47 sekunder, mens andenpladsen gik til tyrkiske Hasan Senturk på Carlchen 94 efter Cascadello/Lordanos med tiden 31,69 sekunder. Tredjepladsen gik til norske Simon Yde på My Way efter Monte Bellini/Forrester med tiden 32,19 sekunder.

Se resultatet af klassen her: https://results.hippodata.de/2022/2126/docs/r_103.pdf

Ada Alette Braaten Johnsen på den 10-årige My Way B. & V.

Necmi Eren vinder DK Company CSIU25 Grand Prix foran danskerne

De unge ryttere red alle hurtigt i dagens DK Company CSIU25 Grand Prix, og det var der en særlig grund til. For det var nemlig kvalifikationen til European Youngster Cup U25 World Final 2022. Ud af de 24 ryttere red tre en nul-runde, og var dermed klar til omspringningen. Her var tyrkiske Necmi Eren og S I E C Nectar des Roches hurtigst i tiden 39,29 sekunder med nul fejl. Mens danske Michelle Lassen og Zocker 19 red red sig ind på andenpladsen med 0 fejl i tiden 41,32 sekunder, og danske Josefine Sandgaard Mørup og Riddle Quiz tog tredjepladsen med otte fejl i tiden 41,58 sekunder. Necmi Eren vandt også torsdagens Mustang Trailers CSIU25 EY Cup, sikke en præstation.

Se resultatet af klassen her: https://www.longinestiming.com/equestrian/2022/longines-eef-nations-cup-aalborg-uggerhalne/resultlist_116.html

Necmi Eren og S I E C Nectar des Roches

Dansk sejr i aftenens BEERBAUM CSIO3* Big Tour 150 cm

Lørdagens sidste klasse var fuld af spænding med et publikum, der sørgede for en fantastisk stemning. I alt var 34 ryttere til start i kvalifikationen til søndagens Radisson Blu CSIO3* Grand Prix, og fem ryttere sluttede med 0 fejl i hovedrunden og var dermed klar til omspringningen. Stephanie Holmén og Thelma Hastak var første rytter og fik 0 fejl i tiden 41,00 sekunder. Næste rytter var Andreas Schou og Action Man, som også red med 0 fejl og i den hurtigste tid med 39,88 sekunder. Herefter kom Jaroslaw Skrzyczynski og Jerico, som også red med 0 fejl i tiden 39,97 sekunder - næsten lige så hurtigt som Andreas Schou, men ikke helt nok til at overtage førstepladsen. Fjerde rytter i omspringningen var Michael Kazmierczak og Notis, som red endnu en nul-runde i 40,40 sekunder, hvilket rakte til en trejdeplads. Sidste rytter til at forsøge at overtage førstepladsen fra Andreas Schou var danske Camilla Ernst og Fiona ASK. De red også med 0 fejl, men desværre ikke hurtigt nok (47,45 sekunder). Tillykke til alle de placerede og tak for endnu en dejlig stævnedag hos Helgstrand Event.

Se resultatet af klassen her: https://www.longinestiming.com/equestrian/2022/longines-eef-nations-cup-aalborg-uggerhalne/resultlist_105.html

Andreas Schou og Action Man