A11y.General.SkipToContent

Dressur, når det er allerbedst!

4. juni 2022

I løbet af de første dage har vi set en masse talenter på banerne, men i dag skruede vi lige niveauet en tand op, da senior-rytterne skulle på banen for første gang i den svære Grand Prix. Publikum stimlede sammen og nød eftermiddagens sol med udsyn til de smukke dressurheste, der dansede igennem de svære øvelser. Men inden da, kunne vi nyde synet af de dygtige pararyttere og finde vinderen af MA’en og den eftertragtede Bundgaard X Trolle Cup 2. kvalifikation.

Michael og Miley vinder MA’en
Det var to gange M, der lagde sig suverænt i spidsen af dagens Semler Agro MA præsenteret af Dressurens Venner, nemlig Helgstrands berider, Michael Grønne Christensen med hoppen Atterupgaards Miley. De viste flot figur endnu engang her ved DM-stævnet i Uggerhalne og toppede med 71,184%, efterfulgt af Karsten Hansen på Stald-Majbøls Sungard (Sunny Boy/Churchill) med 67,325% og Alexander Helgstrand på Belantis (Benetton Dream/Expo’se) lige i hælene med 67,193%.

Se resultatet af klassen her: https://online.equipe.com/da/class_sections/689316

De placerede ryttere

Dobbeltsejr til Anne-Mette og Eternity
Intet var overladt til tilfældighederne, da Anne-Mette Strandby Hansen endnu engang red den fantastiske Eternity efter Escolar/Sir Donnerhall til en sikker sejr. Denne gang i Bundgaard x Trolle Cuppens Intermediare I Freestyle – finaleprogrammet for den anden kvalifikation. Sammen høstede de et væld af 8-taller i dagens kürprogram, og det blev til en flot sejr i klassen med 76,250% samt en samlet sejr for cuppens andet kvalifikationsstævne. På andenpladsen har vi endnu en equipage, der viste sig flot, nemlig den tidligere Helgstrand-rytter, nu ansat ved Stutteri EVO, Anne-Marie Hosbond med hoppen Scarlett (San Amour/Comics) med 74,292% og på tredjepladsen Line Miller Danielsen med Halmtofte Amourette, der opnåede 71,209%.

Se resultatet af klassen her: https://online.equipe.com/da/class_sections/695556

Anne-Mette Strandby Hansen

Karla og Miss Daisy vinder 2. afdeling for grad I, II og III
Der blev byttet lidt rundt på podiepladserne i dagens anden afdeling af paradressur for grad I, II og III, hvor det blev til en sejr til Karla Dyhm-Junge på Miss Daisy (De Noir/Blue Hors Future Cup) med 69,657%. Men til trods for Karlas sejr i dag, beholdt Katrine Kristensen på Gørklintgårds Quater (Quaterback/Blue Hors Don Schufro) førstepladsen samlet set.

Set resultatet af klassen her: https://online.equipe.com/da/class_sections/695558

Karla Dyhm-Junge

Renee Igelski beholder førstepladsen samlet set

Også i anden afdeling for grad IV og V blev der byttet lidt rundt, hvor Line Thorning Jørgensen snuppede sejren på Højgaardens Zackzimo DWB (Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro) med 70,595% foran gårsdagens vinder, Renee Igelski på Beyond Dreams (Benetton Dreams/Come Back II) med 70,569%, som dog beholdt føringen samlet set.

Se resultatet af klassen her: https://online.equipe.com/da/class_sections/695559

De placerede para-ryttere

Vamos Amigos i en liga for sig
Toppen af dansk dressursport med nogle få undtagelser var samlet her til eftermiddag til fyldte tribuner. Efter to år uden tilskuere til DM var det fantastisk at mærke den gode stemning igen. Sikke et show. Den ene pragtpræstation afløste den anden med prikken over i’et til allersidst, Cathrine Laudrup-Dufour, der overhalede dem alle indenom og løb med sejren på den 10-årige Vamos Amigos efter Vitalis med 83,18%. På andenpladsen har vi en herre, der løb med titlen tilbage i 2019 under Daniel Bachmann Andersen, nemlig Blue Hors Zack (Rousseau/Jazz) med Nanna Skodborg Merrald i sadlen, der opnåede 79,140%. Mens Andreas Helgstrand indtog tredjepladsen på guldmedaljehoppen Queenparks Wendy (Sezuan/Soprano) med 75,22%. Det var generelt set et blandet felt af professionelle og amatørryttere ligesom der var rutinerede og urutinerede heste. Tilmed var det skønt at se ryttere som Anna Kasprzak og Anna Zibrandtsen tilbage ved de store mesterskaber. Der er i sandhed lagt op til en spændende kür i morgen, som starter kl. 15.

Se resultatet af klassen her: https://online.equipe.com/da/class_sections/689317

Præmieoverrækkelse
Cathrine Laudrup-Dufour

Slutter lørdagen af med exceptionel følauktion
Lørdagen blev runnet af med Helgstrand-Schockemöhles live følauktion, hvor auktionsudvalget havde håndplukket 17 føl ud af præstationsafstamninger efter hingste fra de to stationer. I alt 16 danskavlede føl og et enkelt fra Tyskland kom under hammeren. Det blev til fine gennemsnitspriser, hvor flere føl også skiftede ejere til udlandet. Første føl, Dynamic Heart efter Dynamic Dream/Blue Hors Zack – ud af en særdeles spændende og succesfuld hoppestamme - toppede auktionen med et hammerslag på imponerende 90.000 euro svarende til 675.000 kr., avlet af Lena og Rasmus Dalsgaard fra Vinderup. Mens anden dyreste blev Brix So Special efter So Perfect/Fürstenball, avlet af Stutteri Brix ved Nibe og solgt for 65.000 euro svarende til 487.500 kr. Halvbror til Brix So Special, Brix Falcon blev selv solgt for imponerende 80.000 euro ved sin auktion. Tredjedyreste blev HP Vivienne, det gudesmukke hoppeføl efter Vitalis/Bonds, datter af Be My Beauty Queen, fløjføl ved følchampionatet i Lienen og erhvervet for 160.000 euro på auktion. Hun blev solgt for 34.000 euro svarende til 255.000 kr.

Alt i alt blev 14 ud af de 17 føl solgt til en gennemsnitspris på 30.000 euro.

Dynamic Heart efter Dynamic Dream/Blue Hors Zack